Frans en Gré Fuerteventura Apartments 

Excursies

Wij hebben een aantal excursies die u op eigen gelegenheid kunt ondernemen. Er zijn er uiteraard nog meer maar wij hebben gekozen voor bezienswaardigheden die niet direct door de grote toeristenmassa bezocht worden, of waarvan wij menen dat het een leuk uitstapje is. In onze appartementen zijn informatie folders aanwezig waarin een grote verscheidenheid aan georganiseerde excursie staan.
1. LAS DUNAS NATIONAAL PARK (La Oliva)
Het witte zand van de duinen ligt aan weerszijden van de FV-1 route richting Corralejo Op een aantal plekken heeft u de mogelijkheid om door de zandduinen te wandelen of een wandeling te maken over de lange zandstranden. Er is gratis parkeergelegenheid aan de zijkanten van de straat.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (Busstation - overstappen)
 • Buslijn 06 richting Corralejo - Park Holandes en Los Hoteles
2. SCULPTUREN  (Pto del Rosario)
In het centrum van Pto. del Rosario zijn er meer dan 100 sculpturen te bewonderen op straatpleinen en steegjes. Alle sculpturen staan ​​langs straten op pleinen op rotondes, langs boulevards en in havens. Maak een wandeling door het centrum en u zult ze op natuurlijke wijze tegenkomen.
 • Lijnbus 03 richting Pto. Stap uit het Rosario busstation.
3. SLENTEREN DOOR IDYLLISCHE PAJARA (Pajara)
Pajara is de hoofdstad van de grootste gemeente in Fuerteventura. Het kleine boerendorp met de kerk, het marktplein en de kleine wekelijkse markt geven een idyllisch slaperig uitzicht op het dorp. Met de vele Bouganville-struiken is het een lust voor het oog. Tegen een kleine vergoeding kunt u ook de oude kerk bezoeken.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (treinstation)
 • Buslijn 16 richting Gran Tarajal - Buslijn 18 richting Pájara
Sotavento
4. PLAN EEN STRANDTOUR
De meeste mensen komen naar Fuerteventura om te genieten van de vele stranden die het eiland rijk is. Parkeren naast de stranden is gratis en u kunt direct op het strand zonnebaden of zandkastelen bouwen. Opmerking: op sommige stranden zijn ligstoelen met parasols, u moet hiervoor huur betalen. Wees bewust van de gevaren van zwemmen in de zee. Bekijk de vlaggen en controleer of er reddingswerkers aanwezig zijn.
Betancuria
5. NOSTALGISCHE BETANCURIA (Betancuria)
Betancuria is een klein dorp in het midden van het eiland en was de voormalige hoofdstad van het eiland. Het dorp ligt verscholen tussen de bergen, dus de rit naar het dorp loopt dwars door de middelste bergen. Onderweg kom je een aantal fotostops tegen waar je van het uitzicht kunt genieten. (Vergeet de camera niet). In Betancuria is er een kerk, een archeologisch museum, een oud klooster en een aantal historische gebouwen. Er zijn een paar restaurants, bars en souvenir winkels. Vergeet niet om Casa Santa Maria te bezoeken. Er is een groot gratis parkeerterrein bij de kerk en aan de zuidkant van het dorp.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (transfer van treinstation)
 • Buslijn 02 richting Vega Rio Palma - Betancuria
6. MIRADOR TRAIL BETANCURIA (Betancuria)
In het noorden van Betancuria, op de berghelling, staan ​​twee enorme beelden van Ayose en Guise, twee voormalige heersers op Fuerteventura. Er zijn twee parkeerplaatsen voor uw auto en het is een unieke plek om foto's te maken, maar nog belangrijker, u hebt uitzicht op het noorden en het zuiden. In de buurt van de beelden leidt een smalle straat naar de Mirador de Morro Velosa, een uitkijkpunt (gebouw) ontworpen door de beroemde architect Caesar Manrique (Lanzarote). Het gebouw herbergt een museum gewijd aan het droge landschap van Fuerteventura tevens is er een klein café. Parkeren en toegang zijn gratis. Een spectaculair uitzicht over de omgeving richting noorden van Fuerteventura krijgt u op de koop toe. Geopend van Dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. In het zuiden van Betancuria, op de weg naar Pajara, zijn er ook een aantal miradors met parkeerplaatsen. Deze miradors kijken uit over het oosten en zuiden van het eiland.
7. FINCA PEPE (GEITENBOERDERIJ) (Betancuria)
Net buiten Betancuria ligt Finca Pepe, een gratis toeristische attractie waar u een werkende geitenboerderij.
Er is een mogelijkheid om een ​​typisch Canarische boerderij te bezoeken met geiten, ezels, varkens, kamelen, pauwen etc.
U vindt er een winkeltje met zelfgemaakte geitenkaas en andere zuivelproducten. http://www.fincapepe.com
8. PICO DE LA ZARZA - MORRO JABLE (Pajara)
Er is een wandelroute op het schiereiland Jandia. Als je de 817 meter hoge berg wilt trotseren, heb je het meest spectaculaire uitzicht over het hele eiland. (ervan uitgaande dat het mooi weer is, natuurlijk) Je moet bijna 3,5 uur lopen, dus neem voldoende water mee en trek goede, stevige schoenen aan. De wandelroute loopt langs prachtige uitzichten. Vergeet dus ook niet om je camera mee te nemen. (Wegwijzers zijn op de route)
 • Buslijn 03 - Ri Pto. del Rosario (transfer van treinstation)
 • Buslijn 01 - Pto. del Rosario - Morro Jable
9. PUNTA DE JANDIA VUURTOREN, COFETE, VILLA WINTER (Paraja)
Adem frisse zeewind bij Punta de Jandia en geniet van het uitzicht op de zee. Kan worden gecombineerd met een bezoek aan Pto de la Cruz, een klein vissersdorpje, en de eindeloze stranden aan de westkust bij Cofete en Villa Winter. In Cofete is een klein Café restaurant waar tevens de wandelroute door de Barranco richting Morro Jable eindigd.
 • Buslijn 03 - Ri Pto. del Rosario (transfer van treinstation)
 • Buslijn 01 - Pto. del Rosario - Morro Jable (station transfer)
 • Buslijn 111 - Morro Jable - Cofete - Punta de Jandia
10. VUURTOREN ENTALLADA, PLAYITAS (Tuineje)
Dichtbij het dorp Las Playitas in de gemeente Tuineje is de vuurtoren van Entallada of Punta Lantailla. Op een afstand van minder dan 100 km ligt dit punt het dichtst bij de kust van het Afrikaanse continent. U heeft er een adembenemend uitzicht op steile kust. Vergeet niet om foto's te maken.
11. SHOPPEN IN LAS ROTONDAS CENTRO COMERCIAL (Pto. Del Rosario)
Las Rotondas in Pto del Rosario is het grootste winkelcentrum op Fuerteventura. Ze hebben 4 verdiepingen met allerlei winkeltjes. Gewoon rondlopen en kijken is op zich al een leuke sensatie. Overal zijn zithoekjes en coffeecorners waar je mensen kunt kijken. Natuurlijk kunn je ook zelf op koopjesjacht gaan.
 • Lijnbus 03 richting Pto. del Rosario stop bij Las Rotondas
12. STADSSTRAND PLAYA CHICA (Pto. Del Rosario)
Playa Chica is het vernieuwde stadsstrand in Pto. del Rosario. Het is een levendig strand met een paar eet- en drinkgelegenheden aan de boulevard, de lokale bevolking komt ook graag naar dit strand. Er zijn een aantal voorzieningen op dit strand. Bezoek dit strand in combinatie met een bezoek aan Las Rotondas Centro Comercial. Als u met de auto komt, kunt u uw auto parkeren in de parkeerkelder van Las Rotondas. Loop naar beneden (ook als u de bus neemt) neem de uitgang links van het Las Rotondas gebouw en u zult automatisch het strand bereiken.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario stop bij Las Rotondas
13. BARRANCO DE LOS ESCANTADOS  (La Oliva)
De Barranco de los Encantados, ook bekend als de Barranco de los Enamorados, is een geologisch spel van kleuren en vormen gemaakt van zandsteen. Het is een plek die maar weinigen kennen, maar die je zeker moet bezoeken. De Barranco is te bereiken via de weg tussen La Oliva en Lajares (FV10), vanwaar u de onverharde weg richting het westen moet inrijden.
14. MOLINO DE ANTIGUA (Antigua)
Het ambachtscentrum Molino de Antigua is gebouwd rond een oude (functionerende) windmolen die gofio (gemalen, geroosterde maïs) produceert. Het centrum heeft een prachtige tuin met inheemse planten een expositiecentrum, ambachtswinkel en cafetaria.
15. CASA DE LA NATURALEZA DE BETANCURIA (Betancuria)
Midden in een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van Fuerteventura, in de buurt van het stadje Vega de Rio Palmas centraal op het eiland, bevindt zich het "Casa de la Naturaleza", een informatiecentrum en restaurant met uitstekende gastronomie en indrukwekkende audiovisuele informatie over het "Betancuria natuurpark".
Wandelen (Antigua)
Voor gespecialiseerde wandelroutes en verblijven op het platteland van Fuerteventura verwijzen wij u graag naar Casa Florita