Explore excursies op eigen houtje


Wij hebben een aantal excursies die je op eigen gelegenheid kunt ondernemen. Er zijn er uiteraard nog meer maar wij hebben gekozen voor bezienswaardigheden die niet direct door de grote toeristenmassa bezocht worden, of waarvan wij menen dat het een leuk uitstapje is. In onze appartementen zijn informatie folders aanwezig waarin een grote verscheidenheid aan georganiseerde excursie staan en op eigenhoutje kunt ondernemen. Of regel vooraf je uitstapjes bij Musement 
MUSEMENT GEORGANISEERDE EXCURSIES VOORAF BESTELLEN.
Ben je niet zo ondernemend en ga je toch liever op stap met een georganiseerde excursie maak dan je keuze bij Musement. Hier kun je georganiseerde excursies vooraf bestellen en dat is wel zo makkelijk.
1. LAS DUNAS NATIONAAL PARK (La Oliva)
Het witte zand van de duinen ligt aan weerszijden van de FV-1 route richting Corralejo Op een aantal plekken heb je de mogelijkheid om door de zandduinen te wandelen of een wandeling te maken over de lange zandstranden. Er is gratis parkeergelegenheid aan de zijkanten van de weg.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (Busstation - overstappen)
 • Buslijn 06 richting Corralejo - Park Holandes en Los Hoteles
2. SCULPTUREN  (Pto del Rosario)
In het centrum van Pto. del Rosario zijn er meer dan 100 sculpturen te bewonderen. Alle sculpturen staan ​​langs straten op pleinen op rotondes, langs boulevards en in de haven. Maak een wandeling door het centrum en je komt ze vanzelf tegen.
 • Lijnbus 03 richting Pto. Stap uit het Rosario busstation.
3. SLENTEREN DOOR IDYLLISCHE PAJARA (Pajara)
Pajara is de hoofdstad van de grootste gemeente in Fuerteventura. Het kleine boerendorp met de kerk, het marktplein en de kleine wekelijkse markt geven een idyllisch slaperig aanzicht van het dorp. Met de vele Bouganville-struiken is het een lust voor het oog. Tegen een kleine vergoeding kun je ook de oude kerk bezoeken.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (treinstation)
 • Buslijn 16 richting Gran Tarajal - Buslijn 18 richting Pájara
Sotavento
4. PLAN EEN STRANDTOUR
De meeste mensen komen naar Fuerteventura om te genieten van de vele stranden die het eiland rijk is. Parkeren naast de stranden is meestal gratis en je kunt direct op het strand zonnebaden of zandkastelen bouwen. Opmerking: op sommige stranden zijn ligstoelen met parasols, je moet hiervoor betalen als je er gebruik van wil maken. Wees bewust van de gevaren van zwemmen in de zee. Kijk naar de codering van de vlaggen en controleer of er reddingswerkers aanwezig zijn alvorens je gaat zwemmen.
Betancuria
5. NOSTALGISCHE BETANCURIA (Betancuria)
Betancuria is een klein dorp in het midden van het eiland en was de voormalige hoofdstad van het eiland. Het dorp ligt verscholen tussen de bergen, dus de rit naar het dorp loopt dwars door de middelgebergte. Onderweg kom je een aantal fotostops tegen waar je van het uitzicht kunt genieten. (Vergeet de camera niet). In Betancuria is er een kerk, een archeologisch museum, een oud klooster en een aantal historische gebouwen. Er zijn een paar restaurants, bars en souvenir winkels. Vergeet niet om Casa Santa Maria te bezoeken. Er is een groot gratis parkeerterrein bij de kerk en aan de zuidkant van het dorp.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario (transfer van treinstation)
 • Buslijn 02 richting Vega Rio Palma - Betancuria
6. MIRADOR TRAIL BETANCURIA (Betancuria)
In het noorden van Betancuria, op de berghelling, staan ​​twee enorme beelden van Ayose en Guise, twee voormalige heersers op Fuerteventura. Er zijn twee parkeerplaatsen voor autos en het is een unieke plek om foto's te maken, maar nog belangrijker, je hebt uitzicht op het noorden en het zuiden van het Eiland. In de buurt van de beelden leidt een smalle straat naar de Mirador de Morro Velosa, een uitkijkpunt (gebouw) ontworpen door de architect Caesar Manrique (Lanzarote). Het gebouw herbergt een museum gewijd aan het droge landschap van Fuerteventura en tevens is er een klein café. Parkeren en toegang zijn gratis. Een spectaculair uitzicht over de omgeving richting noorden van Fuerteventura krijg je er op de koop toe. Geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. In het zuiden van Betancuria, op de weg naar Pajara, zijn er ook een aantal miradors met parkeerplaatsen. Deze miradors kijken uit over het oosten en zuiden van het eiland.
7. FINCA PEPE (GEITENBOERDERIJ) (Betancuria)
Net buiten Betancuria ligt Finca Pepe, een gratis toeristische attractie waar je een werkende geitenboerderij kunt bekijken. Dit is dus een kans om een ​​typische Canarische boerderij te bezoeken met geiten, ezels, varkens, kamelen, pauwen etc. Er is ook een winkeltje met zelfgemaakte geitenkaas en andere zuivelproducten.
8. PICO DE LA ZARZA - MORRO JABLE (Pajara)
Er is een wandelroute op het schiereiland Jandia. Als je de 817 meter hoge berg wilt trotseren, heb je het meest spectaculaire uitzicht over het schiereiland. (ervan uitgaande dat het mooi weer is, natuurlijk) Je moet bijna 3,5 uur lopen, dus neem voldoende water mee en trek goede, stevige schoenen aan. De wandelroute loopt langs prachtige uitzichten. Vergeet dus ook niet om je camera mee te nemen. (Weg bewijzering aanwezig)
 • Buslijn 03 - Ri Pto. del Rosario (transfer van treinstation)
 • Buslijn 01 - Pto. del Rosario - Morro Jable
9. PUNTA DE JANDIA VUURTOREN, COFETE, VILLA WINTER (Paraja)
Adem frisse zeewind bij Punta de Jandia en geniet van het uitzicht over de zee. Dit uitstapje kan worden gecombineerd met een bezoek aan Pto de la Cruz, een klein vissersdorpje, en de eindeloze stranden aan de westkust bij Cofete en Villa Winter. In Cofete is een klein Café restaurant waar tevens de wandelroute door de Barranco richting Morro Jable eindigd.
 • Buslijn 03 - Ri Pto. del Rosario (transfer van treinstation)
 • Buslijn 01 - Pto. del Rosario - Morro Jable (station transfer)
 • Buslijn 111 - Morro Jable - Cofete - Punta de Jandia
10. VUURTOREN ENTALLADA, PLAYITAS (Tuineje)
Dichtbij het dorp Las Playitas in de gemeente Tuineje is de vuurtoren van Entallada of Punta Lantailla. Op een afstand van minder dan 100 km ligt dit punt het dichtst bij de kust van het Afrikaanse continent. Je hebt er een spectaculair uitzicht op de steile kust. Vergeet niet om foto's te maken.
11. SHOPPEN IN LAS ROTONDAS CENTRO COMERCIAL (Pto. Del Rosario)
Las Rotondas in Pto del Rosario is het grootste winkelcentrum op Fuerteventura. Ze hebben 4 verdiepingen met allerlei winkeltjes. Gewoon rondlopen en kijken is op zich al een leuke sensatie. Overal zijn zithoekjes en coffeecorners waar je mensen kunt kijken. Natuurlijk kun je ook zelf op koopjesjacht gaan.
 • Lijnbus 03 richting Pto. del Rosario stop bij Las Rotondas
12. STADSSTRAND PLAYA CHICA (Pto. Del Rosario)
Playa Chica is het vernieuwde stadsstrand in Pto. del Rosario. Het is een levendig strand met een paar eet- en drinkgelegenheden aan de boulevard, de lokale bevolking komt ook graag naar dit strand. Er zijn een aantal voorzieningen op dit strand. Bezoek dit strand in combinatie met een bezoek aan Las Rotondas Centro Comercial. Als je met de auto komt, kun je de auto parkeren in de parkeerkelder van Las Rotondas. Loop naar beneden (ook als je de bus neemt) neem de uitgang links van het Las Rotondas gebouw en je zult automatisch het strand bereiken.
 • Buslijn 03 richting Pto. del Rosario stop bij Las Rotondas
13. BARRANCO DE LOS ESCANTADOS  (La Oliva)
De Barranco de los Encantados, ook bekend als de Barranco de los Enamorados, is een geologisch erosiespel van kleuren en vormen gemaakt van zandsteen. Het is een plek die je zeker moet bezoeken. De Barranco is te bereiken via de weg tussen La Oliva en Lajares (FV10), vanwaar je de onverharde weg richting het westen moet inrijden.
14. MOLINO DE ANTIGUA (Antigua)
Het ambachtscentrum Molino de Antigua is gebouwd rond een oude (functionerende) windmolen die gofio (gemalen, geroosterde maïs) produceert. Het centrum heeft een prachtige tuin met inheemse planten een expositiecentrum, ambachtswinkel en cafetaria.
15. CASA DE LA NATURALEZA DE BETANCURIA (Betancuria)
Midden in een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van Fuerteventura, in de buurt van het stadje Vega de Rio Palmas centraal op het eiland, bevindt zich het "Casa de la Naturaleza", een informatiecentrum en restaurant met uitstekende gastronomie en indrukwekkende audiovisuele informatie over het "Betancuria natuurpark". Vanuit deze plek kun je tevens wandelroutes lopen.
16. LOS MOLINOS (Pto. del Rosario)
Het gehucht Los Molinos (+/- 15 woningen) is het bezoeken zeker waard doordat het uitermate fotogeniek is. Op het zwarte kiezelstrandje liggen oude vissersboten. Met de auto rij je via de FV02 richting Puerto Rosario en vervolgens rij je via de FV-20 en FV-207 via de FV-221 (linksaf) kom je vanzelf in Los Molinos. Geen openbaar vervoer aanwezig.
17. VEGA DE RIO PALMA
Een wandel route van ongeveer 3,5 km op het centrale deel van Fuerteventura. De wandelroute loopt tussen indrukwekkende rotpartijen. Je komt er tevens langs een kleine kapel van de beschermheilige van Fuerteventura. Het smalle pad geeft je een bijzondere sensatie.
VOETSTAPPEN WANDELTOCHTEN
website voor wandeltochten waaronder ook Fuerteventura.
GPS tochten: Komoot Schiereiland Jandia