Frans en Gré Fuerteventura Apartments 

Omgeving

Caleta de Fuste

Caleta de Fuste wordt ook wel El Castillo genoemd. De badplaats ligt aan een mooie baai met een breed, wit zandstrand dat langzaam in zee afloopt. Achter de baai ligt het centrum van het plaatsje en de veelal wit gekleurde vakantiecomplexen. Vanaf het strand is ook Castillo de Fuste te zien, een kleine vesting van 250 jaar oud die ooit diende als verdediging tegen zeerovers. Caleta de Fuste is daarnaast mede door de beschutte ligging ideaal voor beginnende surfers. Caleta de Fuste heeft geen oud centrum, maar wel de haven Puerto del Castillo, waar vroeger de produkten uit Antigua werden verscheept. Het strand wordt afgeschut door een pier en loopt langzaam af in de zee, waardoor Caleta de Fuste een paradijs is voor jonge gezinnen. (bron: TUI)

⛱️ Foto's Caleta de Fuste

 
To Do in Caleta de Fuste?
Er is voldoende te doen in Caleta de Fuste, zoals de gebruikelijke watersporten, evenals boottochten, duiken en zelfs een onderzeeër. Het nachtleven is behoorlijk gevarieerd met veel bars met allerlei entertainment van live muziek tot karaoke en een grote verscheidenheid aan restaurants, waaronder Chinees, Italiaans en authentiek Spaans. Caleta de Fuste is geen hele grote plaats, dus is het mogelijk om te voet van alles te ondernemen. Als je hier toch geen zin in hebt, zijn er ook genoeg taxi’s in de buurt die jou overal heen kunnen brengen. Kortom in Caleta de Fuste kun je overdag relaxen op de prachtige stranden en ’s avonds kun je gezellig uitgaan in de verschillende pubs en cocktailbars of heerlijk eten in een van de vele restaurants. Om een idee te krijgen van de loopafstanden naar de stranden van Caleta de Fuste kunt u hieronder een afbeelding zien van de situatie van accommodaties in Caleta Montana Blanca. In deze wijk liggen ver weg de meeste particuliere verblijven.
Looproute naar stranden en het centrum van Caleta de Fuste vanuit de wijk Caleta Montana Blanca
Looproute naar stranden en het centrum van Caleta de Fuste vanuit de wijk Caleta Montana Blanca
Costa de Antigua
Costa de Antigua ligt aan de oostkust van Fuerteventura, dichtbij Caleta de Fuste, en op slechts 7 km afstand van de luchthaven. Het gebied is erg "up and coming" en is de laatste tijd enorm in trek voor een tweede woning. De bezoekers die Costa Antigua het meest waarderen, zijn degenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, op korte afstand (2km)  van het meer toeristische Caleta de Fuste.  Costa de Antigua biedt een aantrekkelijke, en vooral rustige bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een echt ontspannende vakantie.
⛱️ Fotos Costa de Antigua
 
In van het midden van Costa de Antigua zijn een paar leuke restaurantjes en gezellige pubs. Als je 10 minuten loopt in de richting van de luchthaven kom je bij het Las Caletillas strand (1 km)  
Via de Passeo Av. Maritima kom je in Caleta de Fuste hier ben je dan binnen 20 a 25 min. in het centrum El Castillo.  Loop 5 minuten verder langs de Passeo Av. Maritima dan kom je bij het grootste strand van El Castillo. Je kunt vervolgens nog verder de boulevard doorlopen richting de hotelstranden La Guirre en Salinas.  Je bent dan inmiddels de baai rond gelopen. Wil je niet zo ver lopen pak dan de diverse afkorting via de zandpaden of je pakt een taxi of neemt de bus.
 
Tip, in Caleta de Fuste het Los Geranios hotel zijn fietsen te huur en kun je ook onder begeleiding een fietstour maken. Je kunt namelijk prima fietsen op de vele fietspaden en stroken die er op Fuerteventura zijn.  Caleta Cycles.
Looproute naar stranden en het centrum Caleta de Fuste vanuit de wijk Costa de Antigua
Looproute naar stranden en het centrum Caleta de Fuste vanuit de wijk Costa de Antigua
Foto impressie Fuerteventura gemaakt door diverse fotograven