Scuba en Snorkelen op Fuerteventura 

El Cotillo

Eigenlijk de enige plek om te snorkelen aan de westkust zijn de inhammen en lagunes bij de stranden bij het plaatsje El Cotillo (ongeveer een half rijden vanaf Puerto del Rosario). Wanneer de zee rustig is vormen zich hier tussen de rotsen beschutte plekken en poeltjes waar je kunt snorkelen. Ga wat verder naar het noorden voor de rustigere plekken

Isla de Lobos

Het kleine eiland Isla de Lobos ligt ongeveer 2 kilometer ten noorden van Fuerteventura. Er gaan verschillende boten op afspraak naar het eiland vanuit Corralejo. Ook worden er vanuit Correlajo verschillende snorkelexcursies aangeboden. Om het eiland te betreden heb je een toegangsbewijs nodig. Let er op dat de prijs voor de excursie en overtocht inclusief dit bewijs is. Isla de Lobos is een natuurreservaat met helder water en een rijk onderwaterleven.

Bron: snorkelenduiken.nl

Kleine eilandjes bij Isla de Lobos

Aan de zuidkust van Isla de Lobos bevinden zich verschillende inhammen en kleinere eilandjes waar je prima kunt snorkelen. Als je alleen een overtocht maakt en zelf wilt snorkelen, dan kun je in circa 5 minuten vanuit het haventje naar Puertito Isla De Lobos lopen. Hier kun je vanaf de kant snorkelen.

Bron: snorkelenduiken.nl

Snorkelplekken op Fuerteventura

Overige snorkelplekken:

  • Playa del Castillo (aan de rotsachtige zuidkant van de baai Caleta de Fuste);
  • Costa Calma (bij rustig weer, zoek bij rotsachtige formaties);
  • Morro Jable – Playa del Matorral (westkant – ter hoogte van het kerkje).
Bron: snorkelenduiken.nl
Scuba
Er zijn diverse duikscholen waar je excursies kunt boeken. In Caleta de Fuste is Deep Blue Dive Center de grootste en deze kun je vinden in de Marina.